Natuurpraktijk-Jolieke-(1)

Werkwijze

Natuurgeneeskunde gaat ervan uit dat ieder mens uniek is en dus ook een unieke benadering en behandeling nodig heeft.

Ook wordt de mens als geheel gezien; lichamelijk, psychisch en emotioneel functioneren zijn niet los te zien van elkaar maar zijn met elkaar verbonden (holistische visie). Hierdoor wordt er op een brede manier naar klachten gekeken.

Ieder mens heeft een zelf herstellend vermogen in zich wat we levenskracht noemen.

In de natuurgeneeskunde werken we aan het vergroten van het zelf herstellend vermogen door gebruik te maken van natuurlijke middelen en methoden.

Als natuurgeneeskundig therapeut probeer ik zo goed mogelijk een totaalbeeld te krijgen van de gezondheid en hoe je als mens in elkaar zit. Dit gebeurt door middel van een uitgebreide anamnese (vraaggesprek).

Ik kijk naar de lichamelijke en psychische aanleg, doorgemaakte ziekten en hoe je daarop gereageerd hebt. Hierdoor krijg ik bijvoorbeeld een beeld van je vitaliteit.

Ook vraag ik o.a. naar je voeding, spijsvertering, erfelijke ziekten, slaappatroon en psychische,- en sociale omstandigheden.

Door de samenhang van klachten te onderzoeken wordt zoveel mogelijk de oorzaak van je klachten achterhaald, eventueel met aanvullende diagnostiek.

Het eerste consult is uitgebreid en ik neem daarvoor alle tijd. Hierdoor is er écht aandacht voor datgene waarbij je geholpen wilt worden. Ik werk tussen het eerste en tweede consult de anamnese uit en stel een behandelplan samen.

Naast het inzetten van één of meerdere behandelmethoden help ik je om inzicht in de klachten te krijgen waardoor je zelf verantwoording kunt nemen voor je gezondheid.

Ik begeleid op een coachende manier bij wat je bezig houdt, tegenaan loopt en wilt veranderen.

Voor wie en welke klachten

Natuurgeneeskundige behandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden en kunnen bij heel veel verschillende klachten en hulpvragen passen.

Je kunt daarbij denken aan migraine, spijsverteringsproblemen, overgangsklachten, eczeem en burn-out.

Je kunt ook bij mij terecht met bijvoorbeeld zingevingsvragen, moeite hebt om beslissingen te nemen, of niet te weten welke richting je op wilt in je leven.

Natuurgeneeskundige behandelingen kunnen naast reguliere behandelingen gegeven worden, maar ook op zichzelf staan.

Ik verwijs altijd door naar een huisarts als daarvoor aanleiding is.

Jolieke van den Enden
Korianderveld 6
7006 SN Doetinchem

06 – 19 30 88 66 
info@natuurpraktijkjolieke.nl

Openingstijden

Maandag         9.00 – 21.15 uur

Dinsdag           9.00 – 16.30 uur

Woensdag      9.00 – 18.30 uur

Donderdag     9.00 – 18.30 uur

Vrijdag​            Gesloten

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag​

9.00 – 21.15 uur

9.00 – 16.30 uur

9.00 – 18.30 uur

9.00 – 18.30 uur

Gesloten​

Copyright © 2022 Natuurpraktijk Jolieke