Natuurpraktijk-Jolieke-(1)

Ik ben Jolieke van den Enden, Natuurgeneeskundig therapeut en heb een eigen praktijk in Doetinchem. Inmiddels werk ik al vele jaren met nog steeds veel enthousiasme voor mijn vak.

Van jongs af aan vond ik het interessant om mensen te observeren en te achterhalen waarom mensen doen wat ze doen. Van nature kon ik mij al heel gemakkelijk verbinden en door mijn gevoeligheid  kon ik als het ware de ander een beetje “lezen”. Ik kon toen niet vermoeden dat ik dit verder zou ontwikkelen en gaan inzetten voor mijn werk.

Aan de rand van de bossen ben ik opgegroeid, de natuur had hierdoor een grote rol in mijn leven. Mijn ouders hadden een uitzonderlijke interesse in natuurlijke voedings- en geneeswijzen en onderzochten verschillende oosterse en spirituele (levens) visies. Hierdoor kreeg ik al jong een brede kijk op de rol van gezondheid, ziekte en manier van denken over het leven. 

Uiteindelijk is mijn achtergrond een essentieel fundament voor mijn verdere ontwikkeling geweest en heb ik geleerd wat bij mij past en wat niet.

Zolang ik mij herinner wilde ik met mensen werken en betekenisvol zijn. Na de middelbare school heb ik de MBO – IW (inrichtingswerk) en daarna de Sociale Academie gevolgd en heb ik jarenlang onder andere in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als groepsleidster.

Daarna koos ik ervoor om Natuurgeneeskunde te gaan studeren aan de Hoge school voor Natuurgeneeswijze in Arnhem. Deze 5-jarige HBO opleiding betekende veel voor me, omdat ik mij echt van bínnen op mijn plek voelde.

Na deze studie afgerond te hebben, heb ik de 1-jarige massage opleiding aan de “Hoge School Ayurveda Geneeskunde” in Nijmegen voltooid.  

Ik ben mijn eigen praktijk begonnen direct na mijn afstuderen en inmiddels heb ik vele mensen met de meest uiteenlopende fysieke en mentale hulpvragen mogen behandelen. Met kennis, aandacht, gevoel en vanuit mijn hart benader en behandel ik iedereen graag.

Neem vooral eens een kijkje op mijn site om te zien wat ik allemaal doe en wat dit inhoudt.

– Jolieke

Jolieke van den Enden
Korianderveld 6
7006 SN Doetinchem

06 – 19 30 88 66 
info@natuurpraktijkjolieke.nl

Openingstijden

Maandag         9.00 – 21.15 uur

Dinsdag           9.00 – 16.30 uur

Woensdag      9.00 – 18.30 uur

Donderdag     9.00 – 18.30 uur

Vrijdag​            Gesloten

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag​

9.00 – 21.15 uur

9.00 – 16.30 uur

9.00 – 18.30 uur

9.00 – 18.30 uur

Gesloten​

Copyright © 2022 Natuurpraktijk Jolieke